De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Werkgevers bezuinigen volgens FNV op gezond en veilig werken 

Veel werkgevers willen af van afspraken om mensen gezond en veilig te laten werken, stelt FNV. De vakbond zet de laatste tijd onder meer in op het terugbrengen van de hoge werkdruk in diverse branches, maar voelt zich daarbij tegengewerkt door werkgevers.
”Werkgevers hebben geen gevoel meer voor hun personeel.

Werkgevers bezuinigen volgens FNV op gezond en veilig werken 

Werkgevers bezuinigen volgens FNV op gezond en veilig werken 

image

Met name grote winstgevende bedrijven worden vaak geleid met boekhoudersmentaliteit: de kosten voor werk zo laag mogelijk houden en de uitkering van aandeelhouders zo hoog mogelijk”, zegt FNV-arbeidsvoorwaardencoördinator Mariëtte Patijn woensdag.

Volgens de vakbond verloopt de inhuur van uitzendkrachten soms niet via de afdeling HR, maar via de afdeling inkoop. “Het lijkt wel of deze werkgevers in een andere wereld leven. Zij zetten de ondernemers die wel voor kwaliteit gaan én de werknemers enorm onder druk”, vindt Patijn.

“Ook komt het voor dat mensen zonder helm de steiger op gaan. En oordoppen voor het personeel zijn vaak niet meer op maat gemaakt, maar zijn wegwerpoordopjes geworden”, aldus Patijn.
Hoeveel bedrijven af zouden willen van gezond en veilig werk, kan de FNV niet zeggen.

Besparen op kosten kan leiden tot onveiliger werk. Een werkgever dient gehoor te geven aan de arbowet en zijn zorgplicht. Het niet naleven van veiligheid en gezondheid kan worden aangemerkt als ernstige overtreding. Dit zijn de primaire taken van een werkgever.

Lees verder: klik hier

Bron: nu.nl

Terug naar overzicht
Officieel verkozen tot:   Beste Opleider van Nederland 2018 Kennismaken? Bel dan 033 - 450 62 70
Copyright 2016 HER Opleidingen bv | Informatie nodig? Tel: 033-450 6270 of mail naar: info@her-opleidingen.nl | Partner Code Gezond en Veilig Magazijn Webdesign: Webton.nl
Cursusoverzicht Naar boven