De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Waarom is een herhalingstraining toch aan te raden?

Veel relaties hebben vragen over de geldigheid van onze certificaten of de geldigheid van andere opleiders. Er is hierin veel onduidelijkheid en er worden in Nederland veel verschillende verhalen verteld waarbij de werkgever nog steeds niet weet hoe het werkt en hierdoor vaak in het ongewisse blijft.

In de onderstaande tekst hebben wij 10 feiten op een rij gezet om meer duidelijkheid te geven in de herhalingsverplichtingen van trainingen.

Waarom is een herhalingstraining toch aan te raden?

Waarom is een herhalingstraining toch aan te raden?

Feit 1
Regelmatige scholing (om de 4 á 5 jaar) van het personeel een goede preventieve maatregel is om het risico op gevaarlijke handelingen met alle mogelijke gevolgen van dien tot een minimum te beperken.

Feit 2
Een groeiende onderneming/bedrijf zal moeten inzien dat in een periode van 4 á 5 jaar er binnen haar organisatie zeer veel kan veranderen (is veranderd), zeker op het gebied van arbeidsomstandigheden. Bij of herscholing is dus inherent aan dit feit.

Feit 3
Na elke training of cursus zullen de meeste werknemers hun nieuw verworven competenties toepassen in hun dagelijkse werkzaamheden. Helaas is het bij de meeste mensen zo dat dit na verloop van tijd gaat “verwateren”. Herscholing is dus weldegelijk noodzakelijk.

Feit 4
Ook in geval van schade zal de verzekeringsmaatschappij de werkgever vragen om een verantwoording ten aanzien van het scholingsbeleid.

Feit 5
Zeker wanneer de chauffeurs dagelijks bezig zijn met interne transportmiddelen in dezelfde arbeidsomstandigheden ontstaat er een gevaarlijke situatie die bekent staat als “bedrijfsblindheid”. Men is zo “gewend” aan de situatie dat risico’s niet meer opvallen. Herscholing door een externe trainer zal zeker bijdrage in de bewustwording van de mogelijke risico’s

Feit 6
de werknemers sporadisch gebruik maken van interne transportmiddelen is bij en herscholing zeker aan te raden. (gebrek aan werkervaring) De werknemer gebruikt de heftruck als hulpmiddel bij zijn werkzaamheden. Er is dus geen sprake van een heftruckchauffeur die dagelijks werkzaam is met deze transportmiddelen.

Feit 7
Uit ervaring en diverse gesprekken met onze opdrachtgevers blijkt dat bij controle door de Arbeidsinspectie de meeste bedrijven gewezen wordt op het feit dat het toch wel raadzaam is de werknemers opnieuw te scholen. Deze ‘aanwijzing’ volgt meestal nadat geconstateerd is dat de opleiding een jaar of vijf terug heeft plaatsgevonden.

Feit 8
Regelmatige bij en herscholing van uw medewerkers heeft ook een sterk motiverende werking. (aandacht)

Feit 9
Ongevallen met een heftruck komen regelmatig voor en kunnen zeer ernstig zijn. Elk jaar melden bedrijven er ongeveer 200 bij de Arbeidsinspectie. De ongevallen worden vaak veroorzaakt door slecht onderhoud aan de heftruck of het ontbreken van veiligheidsgordels.
Ook het rijgedrag van de chauffeurs speelt een rol. Dus regelmatige bij en herscholing is noodzakelijk. Ook in de komende maanden zal de Arbeidsinspectie opnieuw de veiligheid van heftrucks controleren.

Feit 10
De Arbeidsinspectie wil het grote aantal ongelukken door ondeskundig of oneigenlijk gebruik van intern transportmiddelen terugdringen. Elk jaar gebeuren er honderden ongelukken met onder andere heftrucks, vaak met ernstig letsel of dodelijke afloop. De oorzaak is vaak dat bestuurders niet of niet goed zijn geïnstrueerd.

Informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij onze cursusadministratie welke te bereiken is via: 033-450 6270 of mail naar: info@her.rvtest.nl

Heeft u een vraag of wilt u reageren?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Terug naar overzicht
Officieel verkozen tot:   Beste Opleider van Nederland 2018 Kennismaken? Bel dan 033 - 450 62 70
Copyright 2016 HER Opleidingen bv | Informatie nodig? Tel: 033-450 6270 of mail naar: info@her-opleidingen.nl | Partner Code Gezond en Veilig Magazijn Webdesign: Webton.nl
Cursusoverzicht Naar boven