De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Verantwoord rijden met de Stint

In 2011 is men gestart met de ontwikkeling en productie van een voertuig voor buitenschoolse opvangorganisaties. Voorheen werden kinderen vaak met taxibusjes uit school gehaald en naar de naschoolse opvang gebracht. Dit zorgde voor een drukke en onoverzichtelijke verkeerssituatie rondom scholen.

Inmiddels rijden er ruim 3000 Stints rond en er is een verschuiving ontstaan naar andere toepassingen, zoals stadslogistiek en gemeentewerken. Steeds meer gemeenten kiezen voor een duurzame stedenbouwkundige ontwikkeling. Stadscentra worden autoluw en milieuzones houden vervuilende vrachtauto’s tegen. Iedereen die iets te vervoeren heeft zal mee moeten bewegen in deze ontwikkelingen. De Stint blijkt voor steeds meer vervoersprocessen een uitkomst.

Om ook te voldoen aan de nationale wetgeving is de Stint technisch gezien een arbeidsmiddel waarbij risico’s aanwezig zijn. Derhalve is het een werkgever verplicht te voldoen aan de arbowetgeving art. 7.17c lid1. “Mobiele arbeidsmiddelen met een eigen aandrijving dient bedient te worden door werknemers met aantoonbare en specifieke deskundigheid”

Speciaal hiervoor heeft HER Opleidingen een Stint training in het leven geroepen om de veiligheid bij het gebruik van een Stint te vergroten.

In 1 cursusdag leren gebruikers verantwoord rijden met de Stint en worden ze getoetst op de huidige verkeerskennis. Het is nog geen verplichting tot het hebben van een bromfietscertificaat maar als werkgever zijn er wel verplichtingen vanuit de arbowet.

Trainingen worden uitsluitend op eigen locaties verzorgd met een aantal deelnemers (minimaal 4 en maximaal 8) en waarbij gebruik wordt gemaakt van de eigen Stint.

Na afloop van de training, welke respectievelijk 4 tot  8 uur kan duren, ontvangen de deelnemers een officieel en erkend certificaat. Middels dit certificaat is aantoonbaar dat, volledig voldaan wordt aan de eisen van de verzekering alsmede de arbeidsinspectie. Bij ongevallen en/of schade kunnen verzekeringen dit eisen waarbij bedragen extreem kunnen oplopen als men voldoet aan de arbowetgeving.

Klik hier voor de cursus

Meer informatie is te verkrijgen via onze administratie op nummer: 033-4506270 of mail naar: info@her.rvtest.nl


Meer informatie ontvangen?

Wenst u meer informatie, vul dan onderstaande formulier in en laat ons contact met u opnemen.
  • Geef hier uw vaste telefoonnummer in.
  • Geef hier uw mobiele telefoonnummer in.
    Vul hier uw keuze van informatie in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Officieel verkozen tot:   Beste Opleider van Nederland 2018 Kennismaken? Bel dan 033 - 450 62 70
Copyright 2016 HER Opleidingen bv | Informatie nodig? Tel: 033-450 6270 of mail naar: info@her-opleidingen.nl | Partner Code Gezond en Veilig Magazijn Webdesign: Webton.nl
Cursusoverzicht Naar boven