De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Rijbewijs D (autobus)

Sinds 8 september 2008 is de Richtlijn vakbekwaamheid ingevoerd. Deze regelt in heel Europa de manier waarop je het rijbewijs D (autobus) en je vakbekwaamheid voor deze rijbewijzen in Europa kunt halen en behouden.

Als je een motorrijtuig wilt besturen dat is ingericht voor het vervoer van meer dan 8 personen, exclusief de bestuurder, dan heb je een rijbewijs D nodig. Om te starten met de Praktijkopleiding D moet je tenminste 21 jaar oud zijn.
Het rijbewijs D kan op twee verschillende manieren gehaald worden. Dit is afhankelijk van wat je met dit rijbewijs wilt gaan doen en je leeftijd.

 

Mogelijkheid 1: Rijbewijstraject

Dit traject kun je volgen als je geboren bent vóór 1 juli 1955. Ook bestaat er voor bepaalde groepen chauffeurs vrijstelling van de vakbekwaamheid. Dit geldt bijvoorbeeld voor bestuurders van rijdende bibliotheken, instructieruimtes, politiemensen, kermisklanten en chauffeurs die minder dan 12 uur per week vervoer verrichten. Er zijn nog meer vrijstellingen. Je kunt bij ons hierover extra informatie ontvangen.

Mogelijkheid 2: Vakbekwaamheidstraject

Het Vakbekwaamheidstraject is voor mensen die beroepschauffeur willen worden en niet vallen binnen de bovengenoemde vrijstellingen.

Rijvaardigheidstest

De opleiding start met de rijvaardigheidstest. Tijdens deze rijvaardigheidstest zal je door één van onze instructeurs beoordeeld worden hoe de vaardigheden en leercapaciteiten zijn. Zo zal je tijdens deze 90 minuten durende test kennis maken met het voertuig. Er zal gekeken worden naar de omgang met het voertuig, het verkeersinzicht, theoretisch inzicht, etc. Hieruit zal de instructeur beoordelen wat de vaardigheden zijn en met welk lespakket u kan volstaan.

Om je op weg te helpen hebben wij de verschillende rijopleidingen onderverdeeld in twee hoofd categorien. Het bus-vast traject en bus-flex traject.

Bus Vast

Bij het Bus Vast traject maak je meteen afspraken voor al je rijlesmomenten.
Hierdoor kan je bijvoorbeeld al binnen 2 weken examen doen.

Je plant al je rijlessen van te voren in
Je examen is van te voren vastgelegd
Binnen een afgesproken tijd je rijbewijs
Doorgaans minder rijlessen nodig

Bus Flex

Hierbij plan je iedere keer een les vooruit. Je rijdt bijvoorbeeld iedere week een uur. De examendatum staat in het begin nog niet vast en kun je op je eigen tempo rijlessen volgen.

Rijlessen wanneer het jou uitkomt
Doorgaans 1 á 2 lessen per week
Opleidingsduur tussen 2 en 4 maanden
Examen aanvragen kan op ieder moment
In welke vorm je rijlessen gaat nemen stel je dus vast na de kennismakingsles. Via de button links kun je je inschrijven voor zo’n vrijblijvende kennismakingsles. Je kunt natuurlijk ook even bellen of langskomen op ons kantoor, als je je wil inschrijven, of als je nog vragen hebt.

Officieel verkozen tot:   Beste Opleider van Nederland 2018 Kennismaken? Bel dan 033 - 450 62 70
Copyright 2016 HER Opleidingen bv | Informatie nodig? Tel: 033-450 6270 of mail naar: info@her-opleidingen.nl | Partner Code Gezond en Veilig Magazijn Webdesign: Webton.nl
Cursusoverzicht Naar boven