De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Rijbewijs CE ( Vrachtauto en aanhanger)

Je wilt je vrachtauto-aanhangerrijbewijs halen. Voor dit zogenaamde CE-rijbewijs moet je een praktijkonderdeel met succes afronden. Er zijn geen aparte theorie onderdelen.

Rijvaardigheidstest

De opleiding start met de rijvaardigheidstest.
Tijdens een rijvaardigheidstest zal door één van onze instructeurs beoordeeld worden hoe de vaardigheden en leercapaciteiten zijn. Zo zal u tijdens deze 90 minuten durende test kennis maken met het voertuig. Er zal gekeken worden naar de omgang met het voertuig, het verkeersinzicht, theoretisch inzicht, etc. Hieruit zal de instructeur beoordelen wat de vaardigheden zijn en met welk lespakket u kan volstaan.

Vrachtauto-aanhanger Vast

Het is al mogelijk om in 5 dagen de opleiding af te ronden. Het benodigde aantal rijlessen is uiteraard sterk afhankelijk van de hoeveelheid en soort rijervaring waarover men al beschikt. Het gemiddelde aantal lessen dat voor een vrachtauto-aanhanger-opleiding nodig is, bedraagt 16 rijlessen à 90 minuten. Afhankelijk van de ervaring van de kandidaat kunnen de benodigde rijlessen afwijken. Indien je advies wilt hebben over het benodigde aantal rijlessen kan de kandidaat een rijvaardigheidstest afspreken.

Vrachtauto-aanhanger Flex

Hierbij plan je iedere keer een les vooruit. Je hebt bijvoorbeeld iedere week een rijles.
Een reguliere rijles heeft een tijdsduur van vijfenveertig minuten. Veel leerlingen boeken zogenaamde “Bloklessen” Een blokles is een dubbele/ driedubbele rijles en heeft dus een tijdsduur van meer dan 1,5 uur. In een blokles kun je veel instructieonderdelen direct afronden.
De examendatum staat in het begin nog niet vast en kun je op je eigen tempo rijlessen volgen

In welke vorm je rijlessen gaat nemen stel je dus vast na de kennismakingsles. Via de button links kun je je inschrijven voor zo’n vrijblijvende kennismakingsles. Je kunt natuurlijk ook even bellen of langskomen op ons kantoor, als je je wil inschrijven, of als je nog vragen hebt.

Vrachtauto-aanhangerrijbewijs – Praktijk

De voordelen op een rij:

Beschikking over een eigen oefen- en examenterrein (uniek in de regio)
Praktijk examens door heel NL
Voorkomen van fysieke risico’s
Onze instructeurs zijn praktijkmensen

Praktijkexamen

Dit examen begint met de voorbereiding en controle van het voertuig en de papieren. Daarna rijd je binnen en buiten de bebouwde kom en op verschillende wegtypen. Tijdens het examen moet je aantonen het voertuig in alle facetten onder uiteenlopende omstandigheden te beheersen. Belangrijk onderdeel van het examen zijn de bijzondere verrichtingen, zoals een bocht achteruit rijden en keren door middel van steken. Tevens wordt het gebruik van navigatie of kaart meegenomen en het zuinig rijden.

EXAMENDUUR 80 minuten
GELDIGHEIDSDUUR de verklaring van Rijvaardigheid is een half jaar geldig.

Medische keuring

Om deel te kunnen nemen aan het praktijkexamen voor de vrachtauto met aanhangwagen, dient de kandidaat medisch te worden gekeurd. Deze keuring kan door een bedrijfsarts plaatsvinden. De keuring heeft een geldigheid van 3 jaar. Indien de kandidaat goed gekeurd is, ontvangt hij een verklaring van geschiktheid voor de deze categorie.

 

Officieel verkozen tot:   Beste Opleider van Nederland 2018 Kennismaken? Bel dan 033 - 450 62 70
Copyright 2016 HER Opleidingen bv | Informatie nodig? Tel: 033-450 6270 of mail naar: info@her-opleidingen.nl | Partner Code Gezond en Veilig Magazijn Webdesign: Webton.nl
Cursusoverzicht Naar boven