De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Rijbewijs C (vrachtwagen)

Het rijbewijs C kan op twee verschillende manieren gehaald worden. Dit is afhankelijk van wat je met dit rijbewijs wilt gaan doen en je leeftijd.

 

Mogelijkheid 1: Rijbewijstraject

Wil je het rijbewijs C halen zonder vakbekwaamheid dat kun je dit traject kiezen.

Een rijbewijs met vakbekwaamheid heb je niet nodig als je geboren bent voor 1 juli 1955 of als je geen beroepschauffeur wilt worden. (je hebt bijv. een grote camper, je hebt een eigen paardenvrachtauto of je huurt een vrachtauto om te verhuizen).

Ook bestaat er voor bepaalde groepen chauffeurs vrijstelling van de vakbekwaamheid. Dit geldt bijvoorbeeld voor brandweerlieden, politiemensen, kermisklanten en chauffeurs die minder dan 12 uur per week vervoer verrichten. Er zijn nog meer vrijstellingen. Je kunt bij ons hierover extra informatie ontvangen.

Mogelijkheid 2: Vakbekwaamheidstraject:

Het Vakbekwaamheidstraject is voor mensen die beroepschauffeur willen worden en niet vallen binnen de bovengenoemde vrijstellingen.

Rijvaardigheidstest

De opleiding start met een rijvaardigheidstest. Tijdens de rijvaardigheidstest zal door één van onze instructeurs beoordeeld worden hoe je vaardigheden en leercapaciteiten zijn. Zo zal je tijdens deze 90 minuten durende test kennis maken met het rijden met een vrachtauto. Er zal gekeken worden naar de omgang met het voertuig, het verkeersinzicht, theoretisch inzicht, etc. Hieruit zal de instructeur beoordelen wat de vaardigheden zijn en met welk lespakket u kan volstaan.

Om je op weg te helpen hebben wij de verschillende rijopleidingen onderverdeeld in twee hoofd categorieën. Het vrachtauto-vast traject en vrachtauto-flex traject.

Vrachtauto Vast

Bij het Vrachtauto Vast traject maak je meteen afspraken voor al je rijles momenten. Hierdoor kan je bijvoorbeeld al binnen 2 weken examen doen.

Je plant al je rijlessen van te voren in
Je examen is van te voren vastgelegd
Binnen een afgesproken tijd je rijbewijs
Doorgaans minder rijlessen nodig

Vrachtauto Flex

Hierbij plan je iedere keer een les vooruit. Je rijdt in je eigen tempo, bijvoorbeeld iedere week twee uur. De examendatum staat in het begin nog niet vast.

Rijlessen wanneer het jou uitkomt
Doorgaans 1 á 2 lessen per week
Opleidingsduur tussen 2 en 4 maanden
Examen aanvragen kan op ieder moment
In welke vorm je rijlessen gaat nemen stel je dus vast na de kennismakingsles. Via de button links kun je je inschrijven voor zo’n vrijblijvende kennismakingsles. Je kunt natuurlijk ook even bellen of langskomen op ons kantoor.

Vrachtautorijbewijs – Praktijk

De voordelen op een rij:

  • Onze rijschool heeft een hoog slagingspercentage
  • Beschikking over een eigen oefen- en examenterrein (uniek in de regio)
  • Praktijk examens vanaf verschillende locaties
  • Voorkomen van fysieke risico’s
  • Onze instructeurs zijn praktijkmensen

Praktijklessen

Om de opleiding voor het rijbewijs C te volgen moet u in het bezit zijn van een geldig autorijbewijs B. De praktijklessen worden gegeven met een moderne vloot vrachtwagens.

Tijdens deze praktijklessen bereiden onze vakbekwame docenten u voor op het praktijkexamen. Er wordt ondermeer aandacht besteed aan de voorbereiding en controle van het voertuig en papieren. Het rijden binnen en buiten de bebouwde kom en op verschillende wegtypen, bijzondere verrichtingen, zoals een bocht achteruit rijden en keren door middel van steken. Aan het eind van deze opleiding beheers je het voertuig in alle facetten en onder uiteenlopende omstandigheden.

Praktijkexamen

Het examen begint met de voorbereiding en controle van het voertuig en de papieren. Daarna rijdt u binnen en buiten de bebouwde kom en op verschillende wegtypen. Tijdens het examen moet u aantonen het voertuig in alle facetten onder uiteenlopende omstandigheden te beheersen. Belangrijk onderdeel van het examen zijn de bijzondere verrichtingen, zoals een bocht achteruit rijden en keren door middel van steken.

Tevens krijgt u te maken met een zogenaamde navigatie opdracht. Zonder aanwijzing van de examinator rijdt u een deel van het examen uw eigen route. De examinator bepaalt de plaats waar u heen rijdt. Voor het plannen van uw route mag u een kaart gebruiken of een navigatiesysteem. Als u de locatie niet bereikt, is dat geen ramp. Het gaat erom dat u laat zien dat u zelf verantwoordelijke keuzes maakt in het verkeer.

Toets besloten terrein

De toets besloten terrein wordt op een afgesloten terrein van onze verkeersschool gehouden. Tijdens deze toets moet je de beheersing van het voertuig laten zien. Dit gebeurt doormiddel van achteruit en vooruit te manoeuvreren door scenario’s die met behulp van pylonen en stokken zijn uitgezet. Voor de toets besloten terrein moet je 14 scenario’s beheersen. In de 14 scenario’s wordt er onderscheid gemaakt in de A variant (links) en de B variant (rechts). Tijdens de toets worden er 7 scenario’s getoetst, hiervoor heb je 30 minuten de tijd.

Praktische toets

Tijdens deze toets is er aandacht voor

  • Beroepshouding
  • Laden en lossen van goederen
  • Omgang met criminaliteit en preventie
  • Invullen van het europees schadeformulier
  • Maatregelen bij noodsituaties

De cursus bestaat uit een training van 4 uur scholing met examen.

Officieel verkozen tot:   Beste Opleider van Nederland 2018 Kennismaken? Bel dan 033 - 450 62 70
Copyright 2016 HER Opleidingen bv | Informatie nodig? Tel: 033-450 6270 of mail naar: info@her-opleidingen.nl | Partner Code Gezond en Veilig Magazijn Webdesign: Webton.nl
Cursusoverzicht Naar boven