De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Veilig werken met de verreiker

U wilt uw medewerkers een officieel certificaat veilig werken met een verreiker laten behalen én besparen op opleidingskosten?. Dan hebben wij de perfecte oplossing voor u.
In het bedrijfsleven is de verreiker een belangrijk transportmiddel. Waar vroeger veel arbeidskrachten voor nodig waren om goederen te verplaatsen, is onder andere de verreiker daarvoor in de plaats gekomen. De door de verreiker overgenomen taak, is inmiddels onmisbaar geworden.
Recente veranderingen in de Arbo-wet hebben geleid tot een grotere verantwoordelijkheid op het gebied van veiligheid in het bedrijf. De werkgever moet ervoor zorgen dat de bediener van een specifieke deskundigheid bezit voor het besturen van en het werken met een verreiker. Dit kan worden aangetoond als de verreikerbestuurder een verreikeropleiding gevolgd heeft.

Bij veel bedrijven wordt door jan en alleman de verreiker gebruikt. Vaak gebeurt dit zonder enige kennis en vaardigheid. Hierdoor gebeuren er onnodige ongevallen al dan niet met schade aan goederen, inventaris en gebouwen. Ook ongevallen met lichamelijk letsel en in het ergste geval met dodelijke afloop komt vandaag de dag helaas nog te vaak voor.

.

Inleiding

Veel medewerkers werken incidenteel met een Verreiker. Daarbij is het van groot belang aandacht te besteden aan de veiligheidsaspecten. De nadruk van deze cursus ligt dan ook op de veiligheidsvoorschriften, zoals deze door de Arbeidsinspectie zijn geformuleerd.
In deze praktijkgerichte training wordt de theoretische kennis toegepast. Vakbekwame en in de praktijk opgeleide instructeurs zorgen voor een degelijke begeleiding van de cursisten.

De werkgever moet erop toezien dat mobiele arbeidsmiddelen worden bediend door personen die hiervoor specifiek deskundig zijn. Het is in strijd met de wet om personen zonder specifieke deskundigheid hiermee te laten werken. Dit kan dan aangemerkt worden als een WED (Wet Economische Delicten) waarbij de sancties volledig voor rekening van de werkgever komt te liggen.

Doelgroep en toelating
Programma
Locaties
Code95
Kalender
Offerte / Inschrijven
Officieel verkozen tot:   Beste Opleider van Nederland 2018 Kennismaken? Bel dan 033 - 450 62 70
Copyright 2016 HER Opleidingen bv | Informatie nodig? Tel: 033-450 6270 of mail naar: info@her-opleidingen.nl | Partner Code Gezond en Veilig Magazijn Webdesign: Webton.nl
Cursusoverzicht Naar boven