De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Veilig werken met rolsteigers

Het werken met rolsteigers valt onder risicovolle werkzaamheden.  Het grootste probleem bij het gebruik van rolsteigers is dat de steiger op een verkeerde manier is opgebouwd. Veel gehoorde opmerkingen zijn: “Waarom zou ik een dubbelkruis plaatsen? Twee diagonalen zijn toch genoeg!”, “Leuningwerk? Laat die knieleuning en kantplank maar liggen. Is mij te veel werk!”

Veel van deze opmerkingen zijn gebaseerd op “snel werken” en het idee dat ieder “extra” onderdeel te veel montagetijd kost. Dit gaat echter vaak ten koste van de veiligheid van de rolsteiger. Hier wordt de Arbeidsinspectie ook regelmatig mee geconfronteerd. Vandaar dat zij regelmatig gerichte inspecties uitvoeren op het juist gebruik van een rolsteiger. Grote maar zeker ook kleinere bouwlocaties worden bezocht en nog zeer regelmatig blijkt dat een rolsteiger verkeerd is opgebouwd. Meestal zijn te weinig onderdelen gebruikt, maar het komt ook voor dat de ondergrond niet voldoende vlak of draagkrachtig is waardoor de rolsteiger instabiel is.

Inleiding

Het werken met een rolsteiger is in Nederland aan bepaalde Arbo eisen gebonden. Deze Arbo regelgeving heeft voornamelijk betrekking op de kwaliteit van de rolsteiger zelf en het juiste gebruik ervan. Daast deze verplichtingen zijn er verschillende andere dingen waar je als gebruiker op kunt letten om zo veilig mogelijk te werken met je rolsteiger, kamersteiger of gevelsteiger.

Omgeving

Een van de risico’s van het werken op hoogte, en dus ook van werken met een rolsteiger, is het zogenaamde ‘gevaar van buitenaf’. Vooral als er op een bouwplaats of andere plek met veel activiteit gewerkt wordt kunnen er voorwerpen of personen tegen een steiger aanvallen of aanstoten.
Doelgroep en toelating
Programma
Kalender
Bijzonderheden
Offerte / Inschrijven
Officieel verkozen tot:   Beste Opleider van Nederland 2018 Kennismaken? Bel dan 033 - 450 62 70
Copyright 2016 HER Opleidingen bv | Informatie nodig? Tel: 033-450 6270 of mail naar: info@her-opleidingen.nl | Partner Code Gezond en Veilig Magazijn Webdesign: Webton.nl
Cursusoverzicht Naar boven