De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Veilig werken in het magazijn

U wilt uw medewerkers een officieel certificaat veilig werken in het magazijn laten behalen én besparen op opleidingskosten?. Dan hebben wij de perfecte oplossing voor u.

In sommige magazijnen staat een bonus op de hoeveelheid pallets die een heftruckchauffeur per dag in een stelling zet. Het resultaat van deze uitdaging is goed te zien én te horen bij het maken van een rondgang door een dergelijk magazijn. Goed uitkijken is noodzakelijk doordat luid toeterende, hard rijdende heftruckchauffeurs af en aan racen. Wie vervolgens in dit magazijn omhoog kijkt, ziet dat er veel pallets gevaarlijk scheef op de liggers staan.Helaas is deze onveilige situatie geen uitzondering. Regelmatig verschijnen berichten in de pers over de gevolgen van een te hoge werkdruk in distributiecentra. Ook als veiligheidskundige signaleer ik dikwijls de consequenties van een te hoge werkdruk. Dit, maar ook andere werkdruk verhogende omstandigheden, resulteert vaak in roekeloos en gevaarlijk gedrag. Het aantal schades aan heftrucks en stellingen in deze magazijnen ligt een stuk hoger dan waar chauffeurs meer tijd hebben voor hun werkzaamheden en zich bewust zijn van de risico’s van hun rijgedrag.

Inleiding

In sommige magazijnen staat een bonus op de hoeveelheid pallets die een heftruckchauffeur per dag in een stelling zet. Het resultaat van deze uitdaging is goed te zien én te horen bij het maken van een rondgang door een dergelijk magazijn. Goed uitkijken is noodzakelijk doordat luid toeterende, hard rijdende heftruckchauffeurs af en aan racen. Wie vervolgens in dit magazijn omhoog kijkt, ziet dat er veel pallets gevaarlijk scheef op de liggers staan.

Helaas is deze onveilige situatie geen uitzondering. Regelmatig verschijnen berichten in de pers over de gevolgen van een te hoge werkdruk in distributiecentra. Ook als veiligheidskundige signaleer ik dikwijls de consequenties van een te hoge werkdruk. Dit, maar ook andere werkdruk verhogende omstandigheden, resulteert vaak in roekeloos en gevaarlijk gedrag. Het aantal schades aan heftrucks en stellingen in deze magazijnen ligt een stuk hoger dan waar chauffeurs meer tijd hebben voor hun werkzaamheden en zich bewust zijn van de risico’s van hun rijgedrag.

Doelgroep en toelating
Programma
Kalender
Bijzonderheden
Offerte / Inschrijven
Officieel verkozen tot:   Beste Opleider van Nederland 2018 Kennismaken? Bel dan 033 - 450 62 70
Copyright 2016 HER Opleidingen bv | Informatie nodig? Tel: 033-450 6270 of mail naar: info@her-opleidingen.nl | Partner Code Gezond en Veilig Magazijn Webdesign: Webton.nl
Cursusoverzicht Naar boven