De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

(U30-1) Veilig werken met de hoogwerker

Om het werken op moeilijk bereikbare plaatsen mogelijk te maken, zijn verschillende soorten technische voorzieningen toepasbaar zoals steigers, stellingen, trappen, ladders, liften en Hoogwerkers. Men spreekt van werken op hoogte wanneer werkzaamheden boven de 2,5 meter moeten worden uitgevoerd. Maar het werken op hoogte kan grote risico’s met zich meebrengen, zoals het werken bij veel wind, kantelen van de Hoogwerker, het vallen van grote hoogte of het niet in goede staat bevinden van de hoogwerker, met alle gevolgen van dien. Het veilig werken op hoogte is alleen mogelijk met een zorgvuldige voorbereiding bij de aanvang van de werkzaamheden.

Inleiding

De Arbo-wet zegt dan ook: “Daar waar gevaar ontstaat, om tijdens het verrichten van werkzaamheden op hoogte of tijdens klimmen en dalen, te vallen, dienen technische en organisatorische maatregelen getroffen te worden om dit gevaar te voorkomen”. Hoogwerkers mogen daarom alleen gebruikt worden door personen die met de bediening ervan vertrouwd zijn. Zij dienen tevens te beschikken over een voldoende mate van deskundigheid.

In deze veiligheidstraining worden de nodige aanwijzingen gegeven voor een veilig en verantwoord gebruik van Hoogwerkers en overige technische voorzieningen. In het praktijkgedeelte van de training worden de specifieke bedieningsvaardigheden getoetst.

Doelgroep en toelating
Programma
Code95
Kalender
Offerte / Inschrijven
Officieel verkozen tot:   Beste Opleider van Nederland 2018 Kennismaken? Bel dan 033 - 450 62 70
Copyright 2016 HER Opleidingen bv | Informatie nodig? Tel: 033-450 6270 of mail naar: info@her-opleidingen.nl | Partner Code Gezond en Veilig Magazijn Webdesign: Webton.nl
Cursusoverzicht Naar boven