Door meerdere trainingen te boeken, geniet u van financieel voordeel. Uw werknemer vergroot hierdoor zijn/haar deskundigheid.
Met onze unieke manier van trainen, en certificeren, bent u als werkgever verzekert van de beste kwaliteit. Onze trainers vertalen de praktijk en zorgen ervoor dat de deelnemers optimaal voorbereid worden op de dagelijkse praktijk.
Personen die als Heftruck of Reachtruck chauffeur willen werken moeten in het bezit zijn van een geldig certificaat. Deze training voorziet de personen die geen ervaring in de basis voor het veilig werken met de Heftruck of Reachtruck. De nadruk van deze cursus ligt dan ook op de veiligheidsvoorschriften, zoals deze door de Arbeidsinspectie zijn geformuleerd.
In deze praktijkgerichte training wordt de praktijkkennis toegepast. De rijklaar controle, het stellingrijden en laden en lossen worden met praktijkgerichte en speciaal voor deze cursus ontworpen opdrachten geoefend. Vakbekwame en in de praktijk opgeleide instructeurs zorgen voor een degelijke begeleiding van de cursisten. Ook worden de deelnemers getraind in het veilig gebruik van de pallettruck en stapelaar.
De 2-daagse herhalingscursus VCA Basisveiligheid (B-VCA) is in de eerste plaats bedoeld voor degenen personen die voor hun dagelijkse arbeid met veiligheid te maken hebben en waarbij het VCA Diploma vereist wordt. Met behulp van het duidelijk geschreven cursusboek worden de cursisten door een ervaren instructeur voorbereid op het B-VCA examen, waar de cursus mee wordt afgesloten. Tezamen met een presentatie worden de meest noodzakelijke zaken behandeld welke terug kunnen komen in het examen. Indien u niet slaagt, kunt u bij HER kosteloos de opleiding overdoen. De examenkosten zullen opnieuw in rekening gebracht worden.
De 1-daagse herhalingscursus Bedrijfshulpverlening (BHV) leidt u op tot BHV-er. Deze cursus is voor MKB personen die de verantwoordelijkheid van hulpverlening op de werkvloer als taak op zich genomen hebben. Tijdens deze cursus worden de deelnemers getraind in de uitvoering van de taken van een bedrijfshulpverlener. Dat zijn o.a. evacuatie, ontruimen, nazorg, brandbestrijding en communicatie tijdens een incident.
Bij een 1 daagse basiscursus ontvangt de deelnemer meer tijd en duurt de training 1,5 uur langer.
De cursus is bestemd voor warehouse-, magazijn- en expeditie medewerkers die met de Heftruck of Reachtruck moeten gaan, of reeds al, werken. De minimumleeftijd van de cursist is 18 (16*) jaar.*Uitzondering; Cursisten die jonger zijn dan 18 jaar, mogen volgens het Arbobesluit na het volgen van de cursus alleen onder ‘deskundig toezicht’ werken. ‘Deskundig toezicht’ houdt o.a. in dat er een toezichthouder in de nabijheid van de werkplek aanwezig is, dan wel direct oproepbaar is.
De cursist is verplicht om tijdens het praktijkgedeelte van de cursus veiligheidsschoenen te dragen. De cursist moet zelf zorgen voor veiligheidsschoenen.
Doelgroep
De VCA basisveiligheid cursus is bestemd voor medewerkers van bedrijven die werkzaam zijn in onder andere de aannemerij, (petro-)chemische industrie, metaal, elektro, transport en logistiek, etc.
Doel van de cursus
Na afronding van de cursus Basisveiligheid VCA bent u in staat onveilige en ongezonde situaties beter te herkennen. U kunt maatregelen nemen om risico’s te vermijden in gevaarlijke omstandigheden en hebt kennis van beschikbare hulpmiddelen op het gebied van veiligheid. Ook heeft u inzicht in de Arbo-wet.
Doelgroep
Medewerkers die in het bedrijf waar ze werkzaam zijn te maken krijgen met een taak als Bedrijfshulpverlener.
Doel opleiding
Het doel van de opleiding is het trainen van personeel op het gebied van communicatie en het gebruik van communicatiemiddelen tijdens een incident, brandbestrijding (brand drie- en vijfhoek, brandstadia, kleine blusmiddelen, ontruimingen en belang van nazorg.
2e dag staat gelijk aan de 1e, maar voornamelijk worden er hier proefexamens verzorgd om de deelnemers optimaal voor te bereiden op het examen dat volgt na de training.
Deel 1: Levensreddende Handelingen (LH)
Tijdens Deel 1: Levensreddende Handelingen (LH) worden de volgende onderwerpen behandeld:
Algemene regels voor het verlenen van eerste hulp (vijf belangrijke punten)
Noodvervoersgreep van Rautek
Vitale functies
Beademen en reanimatie (voor volwassenen)
Verstikking en vergiftiging
Shock
Uitwendig (ernstig) bloedverlies en het verbinden hiervan (verbandleer)
Deel 2: Communicatie, Brandbestrijding en Ontruimingen
Tijdens Deel 2: Communicatie, Brandbestrijding en Ontruimingen bestaat o.a. uit de volgende onderwerpen:
Taken van de bedrijfshulpverlener
Communicatiemiddelen tijdens incident
Brandbestrijding (brand drie- en vijfhoek, brandstadia, kleine blusmiddelen)
Ontruimingen
Belang van nazorg
Programma
Duur van de opleiding De duur van de training bedraagt: 1 dag.
Programma van de BHV Cursus
08:00-10:00 Theorie deel 1 10:00-10:15 Korte pauze 10:15-12:30 Vervolg theorie deel 1 12:30-13:00 Pauze 13:00-14:00 Theorie / Praktijk deel 2 14:00-14:15 Korte pauze 14:15-16:00 Vervolg theorie deel 2
Code95
ode 95
Deze opleiding is door HER Opleidingen gecertificeerd bij het CCV in het kader van de verplichte nascholing voor beroepschauffeurs. Met de code 95 toont u aan dat u vakbekwaam bent. Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs (met een einddatum) die achter een voertuigcategorie is geplaatst. Deze code is verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) noodzakelijk is.
Deze code is vijf jaar geldig.
Kosten uitvoeringstoezicht CCV:
€ 24,95 per persoon/per dag, te behalen uren: 28 uur