De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Meer aandacht nodig voor veiligheid bouwpersoneel bij hijskranen

Het is slecht gesteld met de veiligheid onder torenkranen en mobiele kranen op bouwplaatsen. Er valt regelmatig materiaal van de kraan en er gebeuren vaak bijna-ongelukken.

Meer aandacht nodig voor veiligheid bouwpersoneel bij hijskranen

Meer aandacht nodig voor veiligheid bouwpersoneel bij hijskranen

Dat concluderen vakbond FNV en Vakvereniging Het Zwarte Corps (HZC) na een enquête onder 378 kraanmachinisten.

Ruim 40 procent van de respondenten heeft in de afgelopen zes maanden meegemaakt dat een last loskwam nadat die verkeerd was vastgemaakt. Slechts 7 procent is tevreden over het vakmanschap van de aanpikkelateur, degene die op de grond het materiaal aan de kraan bevestigt en het hijsen begeleidt.

FNV en HZC pleiten voor meer aandacht en een verplichte vakopleiding voor de aanpikkelateur. “Onderaannemers positioneren te vaak een eigen mannetje onder de kraan, om hun eigen klus het eerst te laten doen. Dat moet niet meer kunnen”, aldus Janna Mud van FNV.

In de cao Bouw & Infra staat een aanbeveling voor een goed opgeleide aanpikkelateur. “Die aanbeveling moet veel strakker worden gevolgd. Niet meer op basis van vrijwilligheid, maar verplicht”, aldus Mudd.

Daarnaast pleiten FNV en HZC voor een verbetering van de arbeidsomstandigheden van kraanmachinisten. Die zouden te weinig tijd voor lunchpauze, sanitaire stops en inspectie van materiaal tijdens werktijd krijgen.

Bron: nu.nl

Cursus: Aanslaan van  Lasten

Aanslaan van Lasten is een specialistische cursus die door een ervaren docenten verzorgd moet worden. Zomaar ff een haakje ergens in, of ketting omheen slaan is niet voldoende. Welk gewicht, afmeting of andere zaken komen hierbij kijken.

door een uitgebreide training waarin theorie en het berekenen van hoeken tot een basis behoort, worden werknemers vakkundiger in hun werkzaamheden. Helaas is en zijn het de opdrachtgevers die te snel of teveel willen waardoor ongevallen ontstaan.

lees hier de nodige informatie over de cursus Aanslaan van Lasten.

Terug naar overzicht
Officieel verkozen tot:   Beste Opleider van Nederland 2018 Kennismaken? Bel dan 033 - 450 62 70
Copyright 2016 HER Opleidingen bv | Informatie nodig? Tel: 033-450 6270 of mail naar: info@her-opleidingen.nl | Partner Code Gezond en Veilig Magazijn Webdesign: Webton.nl
Cursusoverzicht Naar boven