De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Man zwaargewond na beknelling tussen heftruck en balen gras

Een vrachtwagenchauffeur is vanmorgen levensgevaarlijk gewond geraakt in Tilburg toen hij bij het lossen van balen gras bekneld raakte. Het ongeluk gebeurde op het erf van een boerderij.

Man zwaargewond na beknelling tussen heftruck en balen gras

Man zwaargewond na beknelling tussen heftruck en balen gras

De chauffeur gleed uit en kwam terecht tussen de klemmen van de heftruck die de balen van zijn trailer afhaalde. Precies op dat moment sloot de machinist van de heftruck de klemmen. Het slachtoffer raakte bekneld tussen een klem en de grasbaal.

Twee ambulances en een traumahelikopter kwamen eerste hulp verlenen. Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Hij bleek zes gebroken ribben, een klaplong, een gekneusde lever en mogelijk meer inwendig letsel te hebben.

De Inspectie SZW doet onderzoek naar het ongeluk.

Het aantal ernstige en dodelijke slachtoffers is in 2016 bij of met het gebruik van een heftruck nog nooit zo hoog geweest.

Veel gebruikers denken te licht over het gebruik en kiezen daarom ook vaak voor een goedkope opleiding, terwijl er bij goede trainingen meer komt kijken. Daarnaast en onvoorzichtig werken en het belemmerende zicht vaak een aangewezen oorzaak.

bron: Ad.nl

Terug naar overzicht
Officieel verkozen tot:   Beste Opleider van Nederland 2018 Kennismaken? Bel dan 033 - 450 62 70
Copyright 2016 HER Opleidingen bv | Informatie nodig? Tel: 033-450 6270 of mail naar: info@her-opleidingen.nl | Partner Code Gezond en Veilig Magazijn Webdesign: Webton.nl
Cursusoverzicht Naar boven