De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Veilig werken met de Heftruck/Hoogwerker – 1 dag (Amersfoort)

26 november @ 08:00 - 16:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)
elke 4e donderdag van de maand
€249,00

De Arbo-wet zegt dan ook: “Daar waar gevaar ontstaat, om tijdens het verrichten van werkzaamheden op hoogte of tijdens het rijden met arbeidsmiddelen dienen technische en organisatorische maatregelen getroffen te worden om dit gevaar te voorkomen”. Hoogwerkers en heftrucks mogen daarom alleen gebruikt worden door personen die met de bediening ervan vertrouwd zijn. Zij dienen tevens te beschikken over een voldoende mate van deskundigheid.

In deze veiligheidstraining worden de nodige aanwijzingen gegeven voor een veilig en verantwoord gebruik van Hoogwerkers en de Heftruck (ook manitou) en overige technische voorzieningen. In het praktijkgedeelte van de training worden de specifieke bedieningsvaardigheden getoetst.

De cursist is verplicht om tijdens het praktijkgedeelte van de cursus veiligheidsschoenen te dragen. De cursist moet zelf zorgen voor veiligheidsschoenen.

Er wordt tijdens de lessen getraind in de beheersing van het voertuig waaruit zal moeten blijken dat de deelnemer weet wat hij doet. Het is dus van belang dat men aantoonbare ervaring heeft.

Deelnemers die geen rijbewijs, of een rijbewijs dat jonger is dan juni 2015, komen alleen in aanmerking voor de T4 Heftruck (Heftruck tot 3,5 ton hefvermogen). Is het de wens van de klant om op een specifieke heftruck te trainen, dan zal hiervoor een meerprijs berekend worden.

Veilig werken komt in de eerste plaats ten goede aan uzelf en uw collega’s die op dezelfde werkvloer taken verrichten. Daarnaast verplicht de Arbowet om de risico’s, die genomen worden bij het werken op hoogte, beheersbaar te maken. Ladders, steigers en hoogwerkers zijn arbeidsmiddelen om werkzaamheden op hoogte uit te voeren; uw veiligheid en gezondheid hangen in grote mate af van een correct gebruik van deze middelen.

De cursist is verplicht om tijdens het praktijkgedeelte van de cursus veiligheidsschoenen te dragen. De cursist moet zelf zorgen voor veiligheidsschoenen.

Doelgroep en toelating
Veilig werken komt in de eerste plaats ten goede aan uzelf en uw collega’s die op dezelfde werkvloer taken verrichten. Daarnaast verplicht de Arbowet om de risico’s, die genomen worden bij het werken op hoogte, beheersbaar te maken. Werknemers die binnen podiumbouw, evenementen of stagebuilding actief zijn, zijn oa de specifieke doelgroep van deze training.
De cursist is verplicht om tijdens het praktijkgedeelte van de cursus veiligheidsschoenen te dragen en een eigen veiligheidsharnas mee te brengen. De cursist moet zelf zorgen voor veiligheidsschoenen. Hebben deelnemers géén ervaring dan is deze cursus niet voor hen bestemd.

Doel van de cursus
De cursus geeft opnieuw inzicht in het veilig en efficiënt werken met een Hoogwerker en Heftruck en het beheersen van de benodigde deskundigheid.
Uitzondering; Cursisten die jonger zijn dan 18 jaar, mogen volgens het Arbobesluit na het volgen van de cursus alleen onder ‘deskundig toezicht’ werken. ‘Deskundig toezicht’ houdt o.a. in dat er een toezichthouder in de nabijheid van de werkplek aanwezig is, dan wel direct oproepbaar is.

Examen
Aan de cursus is een officieel examen verbonden. De deelnemers krijgen na afloop van de cursus een officieel certificaat: Veilig werken met de Hoogwerker en Heftruck (T4)

DUUR
De trainingsduur is 1 dag en de minimum leeftijd bedraagt: 18 jaar.

Inschrijven

Online Inschrijven

  • Dit is de startdatum van de opleiding
  • Dit is de einddatum van de opleiding
  • Vul hier de naam van het contactpersoon in
  • Voorletter(s)AchternaamGeb. datumGeb. plaatsE-mailGSM 
  • Heeft u bijzondere wensen of opmerkingen tbv de cursus, vul deze dan hieronder in.

Gegevens

Datum:
26 november
Tijd:
08:00 - 16:00
Kosten:
€249,00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , ,
Website:
https://www.her-opleidingen.nl/opleiding/heftruck-hoogwerker-1-dag/

Organisator

HER Opleidingen & Advies bv
Telefoon:
033-4506270
E-mail:
info@her-opleidingen.nl
Website:
www.her-opleidingen.nl

Locatie

HER Opleidingen: Amersfoort
Modemweg 17
Amersfoort, 3821BS Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
033-4506270
Website:
Www.her-opleidingen.nl
Officieel verkozen tot:   Beste Opleider van Nederland 2018 Kennismaken? Bel dan 033 - 450 62 70
Copyright 2016 HER Opleidingen bv | Informatie nodig? Tel: 033-450 6270 of mail naar: info@her-opleidingen.nl | Partner Code Gezond en Veilig Magazijn Webdesign: Webton.nl
Cursusoverzicht Naar boven