De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Werken met arbeidsmiddelen zonder certificaat.

Persoonlijk vind ik dit erg vreemd omdat in de logistiek er meer personen rijden zonder een Heftruckcertificaat of een ongeldig certificaat en dit wordt blijkbaar nog steeds geaccepteerd? Het aantal ongevallen blijft in deze wereld nog steeds schrikbarend hoog ondanks vele goede initiatieven.

Werken met arbeidsmiddelen zonder certificaat.

Werken met arbeidsmiddelen zonder certificaat.

Afgelopen zaterdag is er in Roermond voor de 6e keer al dit jaar een werknemer om het leven gekomen. Werken met een arbeidsmiddel zonder juiste instructie of certificaat wordt vergeleken met een misdrijf volgens art.7.17c lid1. Nee zeggen we met z’n alle: certificaat is niet verplicht. Mijn werknemers moet alleen een instructie hebben gehad is en helaas is dit een veel gehoord excuus vinden wij. In Nederland zijn we goed om excuses te vinden om iets wat goed is niet te doen. Een werkgever heeft dezelfde verantwoordelijkheid als een ouder met kinderen. Een ouder laat ook niet z’n kinderen toch ook niet onkundige zaken verrichten?

U stapt ook niet als passagier in een auto waarvan de bestuurder geen rijbewijs heeft? Waarom werken we dan wel samen met collega’s die niet de juiste deskundigheid hebben of beschikken over een correct certificaat.”

Laat u daarom dan ook goed adviseren over de juiste training of certificering voor uw werknemers en laat de kosten hierbij niet afhangen van de kwaliteit. In Nederland zijn veel partijen actief in het trainen, echter nemen veel instituten de Arbo-wet niet serieus en gaat het vaak om alleen het papiertje. HER Opleidingen heeft in de afgelopen jaren meer dan bewezen de juiste trainings- en adviespartner te zijn. 3 keer op rij de Beste Opleider van Nederland (2013, 2014 en 2015) waarbij goede trainingen geheel conform de wetgeving wordt uitgevoerd. In kleine groepen trainen en beoordelen wij de cursisten op de juiste kennis en vaardigheden. Wij zijn niet voor niets gewoon goed.

Een goede opleider moet een goede ruimte hebben van minimaal 400 m2 en de groepsgrootte mag niet meer zijn dan 6 personen per dag waarbij de instructeur volledig de aandacht kan geven aan z’n cursisten. Helaas worden er in Nederland ook veel basistrainingen verzorgd in 1 dag, is is nooit voldoende! Een stukje rijden en een palletje op of afzetten geeft een Heftruckcertificaat geen waarde.

Ook een goede theorieles duurt dan ook minimaal 3 uur waarin zaken ten aanzien van de verantwoordelijkheid van de chauffeur aanbod komen.  Deskundigheid is niet alleen rijden met een arbeidsmiddel maar ook de juiste kennis over:

  • palletstellingen
  • pallets (max. vermogen en stabiliteit lading)
  • omgevingsfactoren tav veiligheid
  • handhaving verplichtingen op de werkvloer
  • aanspreken andere collega’s
  • constateren onveilige situaties

Contact

Neem een vrijblijvend contact met ons op en ontdek onze voordelen. U zult versteld staan van de mogelijkheden en onze inhoud van onze trainingen. “Wedden dat we uw werknemers nog beter informeren.”

HER Opleidingen Bv is bereikbaar via: 033-4506270 of stuur een mail naar: info@her.rvtest.nl

Goed opgeleid personeel leidt tot reductie van kosten en verhoogt de productiviteit.img_0679

Terug naar overzicht
Officieel verkozen tot:   Beste Opleider van Nederland 2018 Kennismaken? Bel dan 033 - 450 62 70
Copyright 2016 HER Opleidingen bv | Informatie nodig? Tel: 033-450 6270 of mail naar: info@her-opleidingen.nl | Partner Code Gezond en Veilig Magazijn Webdesign: Webton.nl
Cursusoverzicht Naar boven