De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Code 95 Richtlijn Vakbekwaamheid Chauffeurs

De nascholing voor beroepschauffeurs (code 95) is in 2009 in werking getreden voor chauffeurs goederenvervoer. De nascholing voor beroepschauffeurs personenvervoer is de nascholing reeds in 2008 in werking getreden. Deze verplichting komt voort uit Europese wetgeving en geldt voor alle beroepschauffeurs uit de EU.

Bij HER Opleidingen & Advies kunt u zelf uw pakket samenstellen, maar er zijn voor bedrijven ook zeer interessante menu’s waaruit te kiezen valt. De voordelen hiervan zijn, dat de kosten voor de periode van 5 jaar vaststaan.De nascholing bestaat uit 35 uur (waarvan minimaal 7 uur praktijkscholing). Ook chauffeurs die al in het bezit zijn van een onbeperkt geldig chauffeursdiploma krijgen te maken met een beperking van de geldigheid. Vanaf 75,00 per persoon kunnen wij een Code 95 training organiseren. Speciaal voor transportbedrijven beschikken wij over interessante modulaire opbouw van verschillende thema`s waarbij u de hoofdrol heeft.

Code95 in het kort


Code 95 vervangt Chauffeursdiploma
Beroepschauffeurs zijn volgens Europese regelgeving verplicht om iedere vijf jaar tenminste 35 uur nascholing te volgen. Deze verplichting geldt voor het beroepsmatig besturen van alle voertuigen waarvoor een rijbewijs C of D vereist is. Zodra de chauffeur aan zijn nascholingsplicht heeft voldaan, komt er een zogeheten Code 95-vermelding op het rijbewijs. Deze vervangt het oude chauffeursdiploma en is vijf jaar geldig.

Code 95, voor wie?
Alle chauffeurs die nu een rijbewijs C of D halen en voor het eerst beroepsmatig de weg op gaan, moeten in het bezit zijn van Code 95. Vrachtwagenchauffeurs met een rijbewijs afgegeven vóór 10 september 2009, hebben in 2009 een termijn van 7 jaar gekregen om de code 95 te behalen. Zij dienen dus op 10 september 2016 de code 95 behaald te hebben. Deze is vervolgens geldig tot 10 september 2021. Chauffeurs die geboren zijn vóór 1 juli 1955 moeten eveneens hieraan voldoen maar chauffeurs die minder dan 12 uur per week niet-commercieel werken, zijn vrijgesteld van de verplichte nascholing. Voor buschauffeurs is deze regeling al een jaar eerder ingegaan.

Hoe werkt het halen van Code 95?
De 35 uur nascholing moet binnen vijf jaar gevolgd zijn, dit gebeurt in 5 dagen van 7 uur. Tenminste één dag moet besteed worden aan een praktijktraining. Voor de invulling van de overige 28 uur kunnen bedrijven en chauffeurs zelf een keuze maken uit een zeer uitgebreid aanbod van CCV-gecertificeerde nascholingscursussen. Dit kunnen bestaande certificeringen als Heftruck, BHV, VCA zijn, maar ook praktische cursussen zoals Lading zekeren en Werken met de autolaadkraan of Meeneemheftruck.

Cursus uitgelicht?
Elke chauffeur moet deelnemen aan een van de verschillende trainingen. Een chauffeursdag geeft de chauffeur daarom zicht op meerdere onderwerpen op 1 dag. Met meerdere instructeurs kunnen uw chauffeurs getraind worden op: Lading zekeren, Digitale Tachograaf, BHV onderweg maar ook een praktische training Heftruck kan dan onderdeel zijn.

Door slim te rouleren kunnen er per trainer afhankelijk van de soort training tot 20 deelnemers deelnemen en hierdoor kunnen wij max. 32 deelnemers per trainen. Voor de chauffeur is dit leuk en educatief, en voor uw als werkgever is dit financieel aantrekkelijk. Zo kan deze chauffeursdag geheel naar wens bekleed worden en de kosten zijn er al vanaf € 75,00 per persoon.


Code95

Prijsopgave: Zie onze tarievenlijst >>Klik hier<<

Bijzonderheden:

Wanneer u meer informatie wenst te ontvangen betreffende deze opleidingen, neem dan contact op met ons kantoor te Amersfoort: Telefoonnummer: 033 450 6270 of bezoek onze website: https://her-opleidingen.nl of mail naar info@her-opleidingen.nl

Code 95 opleidingen heeft u al vanaf € 75,00 per persoon. Laat u deskundig informeren waat het beste bij uw bedrijf het beste aansluit.

Officieel verkozen tot:   Beste Opleider van Nederland 2018 Kennismaken? Bel dan 033 - 450 62 70
Copyright 2016 HER Opleidingen bv | Informatie nodig? Tel: 033-450 6270 of mail naar: info@her-opleidingen.nl | Partner Code Gezond en Veilig Magazijn Webdesign: Webton.nl
Cursusoverzicht Naar boven