De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Train de Trainer – Heftruck

Wilt u liever uw mensen op laten leiden door mensen uit uw eigen organisatie en daarna kiezen voor een onafhankelijke examinering? HER Opleidingen heeft een speciaal programma ontwikkeld: Train de Trainer. Hierbij worden de speciaal aangewezen werknemer(s) uit uw bedrijf getraind, zodat zij zelf op een goede manier les kunnen geven aan uw werknemers. Zo kunt u zeker zijn van de kwaliteit van een opleiding welke wordt gegeven door uw eigen collega’s.

Voordeel van een externe en onafhankelijke certificering is dat de werknemers ook elders als chauffeur met een heftruck, reachtruck of ander voertuig kunnen werken.

Doel training
Het doel van deze training is om organisaties de mogelijkheid te bieden om zelf vorm te geven aan een zelfstandig trainingsbeleid. Dit betekent dat, na het volgen van deze training, een eigen medewerker gekwalificeerd is om collega’s te instrueren met betrekking tot het bedienen van de Heftruck en/of Reachtruck, Pallettruck of Stapelaar.

De deelnemers aan de trainingen die intern gegeven worden, worden middels een examen wel door een docent van De HER Opleidingen B.V. beoordeeld. Op deze wijze blijft het kwaliteitsniveau van iedere geïnstrueerde kandidaat door een externe partij gewaarborgd. Het feit dat instructies op het gebied van Veilig werken met de Heftruck en/of Reachtruck, Pallettruck of Stapelaar door u zelf verzorgd worden, levert uw organisatie op termijn een kostenbesparing op.

Toelatingseisen
De deelnemer dient in het bezit te zijn van een certificaat van deelname aan de trainingen Veilig werken met de Heftruck en/of Reachtruck, Pallettruck of Stapelaar.

Inhoud van de training
De training bevat in totaal 4 modules per transportmiddel. De theoretische behandeling van de stof wordt afgewisseld met praktijkoefeningen zoals rollenspelen en/of opdrachten. Tenslotte vindt tijdens de laatste module een praktijkexamen plaats waarbij de docent de kandidaat-trainer volgt tijdens het geven van een theorie- en praktijkles.

De 4 modules waaruit de training bestaat, zien er inhoudelijk als volgt uit:

  • Achtergrondinformatie: de docent informeert de deelnemer over het betreffende transportmiddel, o.a. veiligheidsinstructies, gebruiksmogelijkheden en arbo wetgeving komen aan bod.
  • Didactische werkvormen: uitleg over de verschillende wijzen waarop de deelnemer als trainer andere collega’s zaken kan leren.
  • Uitleg lesplan theorie en praktijk, uitleg praktijkoefeningen: hierin wordt o.a. besproken hoe de inhoud van een theorieles er uit moet zien, welke oefeningen de deelnemer als docent uit kan laten voeren enz.
  • Eindbeoordeling: de docent volgt en beoordeelt hierbij de deelnemer bij het verzorgen van een theorieles en praktijkoefeningen van uw eigen werknemers.

Duur
De duur van deze training bedraagt: 2 dagen welke verspreid verzorgd zal worden.

Certificaat
Er wordt een certificaat Train de Trainer afgegeven incl. Veiligheidspas

Examen
Na de training is de trainer in staat zijn/haar eigen personeel te trainen voor het betreffende arbeidsmiddel. Op aanvraag zal dan een data gepland worden waarbij de geschoolde deelnemers klaar zijn voor het afnemen van een examen. Dit examen zal door HER Opleidingen B.V. afgenomen waarna de deelnemers bij een positief resultaat gecertificeerd worden. Voor afnamen van deze examen zijn kosten verschuldigd.

Kosten
De kosten van deze training bedraagt: € 995,00 per dag met maximaal 2 personen per groep excl. BTW 21%

Bijzonderheden
Alle trainingen gegeven en verzorgd door HER Opleidingen B.V. vallen binnen het wettelijke kader van de Arbo-wet en de voorgeschreven NEN-normen.

Bedrijven moeten zich ook realiseren dat het bijhouden van administratie veel tijd in beslag neemt en het vaak door inspectie niet wordt geaccepteerd dat men eigen personeel certificeert. Bij grote ongevallen kan dit leiden tot hoge boetes.

De opleiding train de trainer is het meest effectief voor bedrijven met meer dan 100 werknemers of waarbij het verloop van het personeel groot is.

Doorgaans is bij het herhalen van huidige of verlopen certificaten het voordeliger om dit middels een competentietoetsing dit te laten doen waarbij HER Opleidingen 10-12 personen op 1 dag kan her-certificeren. Hiervan zijn de kosten incl. certificering € 695,00.

 

Officieel verkozen tot:   Beste Opleider van Nederland 2018 Kennismaken? Bel dan 033 - 450 62 70
Copyright 2016 HER Opleidingen bv | Informatie nodig? Tel: 033-450 6270 of mail naar: info@her-opleidingen.nl | Partner Code Gezond en Veilig Magazijn Webdesign: Webton.nl
Cursusoverzicht Naar boven