De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Arbeidsongeval en geen zin in een boete?

Drie verdachten zijn in Limburg aangehouden voor beïnvloeding van een slachtoffer van een arbeidsongeval. Door het onder druk zetten van het slachtoffer om te liegen over de toedracht van het ongeluk en het geven van een vals certificaat, hoopten zij een boete te ontlopen.

Arbeidsongeval en geen zin in een boete?

Arbeidsongeval en geen zin in een boete?

De directie Opsporing van de Inspectie SZW heeft de zaak onderzocht en nu drie verdachten aangehouden. De aanhouding is verricht in opdracht van het Functioneel Parket.

Open beenbreuk door kantelende heftruck

In juni 2016 vindt in een onderneming in Venlo een arbeidsongeval plaats. De chauffeur van een palletheftruck rijdt die avond met drie pallets met komkommers. In een bocht kantelen de pallets, de chauffeur springt onder het rijden van de heftruck af. De heftruck rijdt over zijn been en hij loopt hierdoor een open beenbreuk op. De man is hierdoor nog altijd arbeidsongeschikt.

Vals certificaat, slachtoffer onder druk

De Inspectie SZW doet zoals gebruikelijk onderzoek naar het arbeidsongeval. Tijdens het onderzoek ontstaat er twijfel over bepaalde documenten. Ook rijst het vermoeden dat het slachtoffer onder druk is gezet om niet de hele waarheid te vertellen. Bovendien heeft een leidinggevende van het bedrijf na het ongeluk elders een vervalst certificaat laten opmaken. Dit zou moeten aantonen dat het slachtoffer in het bezit is van een heftruckdiploma. Het slachtoffer heeft dit certificaat vermoedelijk onder druk ondertekend.

Inspectie SZW houdt drie verdachten aan

Naar aanleiding van deze bevindingen rond het arbeidsongeval heeft de Inspectie SZW drie verdachten aangehouden. De aangehouden personen zijn een 47-jarige man uit Maasbree, leidinggevende van het uitzendbureau uit Venlo, een 50 jarige man uit Berghem, leidinggevende van het bedrijf in Venlo waar de uitzendkracht werkzaam was en een 49 jarige man uit Meerlo die het valse certificaat leverde. De drie verdachten zijn na verhoor weer vrijgelaten.

Bron: rijksoverheid.nl

Terug naar overzicht
Officieel verkozen tot:   Beste Opleider van Nederland 2018 Kennismaken? Bel dan 033 - 450 62 70
Copyright 2016 HER Opleidingen bv | Informatie nodig? Tel: 033-450 6270 of mail naar: info@her-opleidingen.nl | Partner Code Gezond en Veilig Magazijn Webdesign: Webton.nl
Cursusoverzicht Naar boven