De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

ADR Certificaat Vervoer Gevaarlijke Stoffen

Deze training gaat in op hoe gevaarlijke stoffen volgens de voorschriften moeten worden vervoerd. In de ADR-cursus komt alle lesstof die je voor het examen moet kennen aan bod. De training is bedoeld voor chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren. Op grond van het ADR-verdrag moeten deze chauffeurs in het bezit zijn van een ADR-vakbekwaamheidscertificaat.

Doelgroep

Alle chauffeurs die gevaarlijke stoffen (ADR) vervoeren boven de vrijgestelde hoeveelheid moeten in het bezit zijn van een ADR basiscertificaat. Met een ADR basiscertificaat kan men ADR stukgoed vervoeren. Het is van groot belang dat de ADR chauffeur weet wat er aanwezig moet zijn op een ADR voertuig zoals, documenten, standaard uitrusting, persoonlijke beschermingsmiddelen, en beschermingsmiddelen ten aanzien van het milieu. De ADR chauffeur moet ook verschillende verpakkingen kunnen herkennen en deze ADR lading goed kunnen vastzetten en stuwen. Hoe het voertuig geëtiketteerd moet worden.

Inhoud van de ADR basis cursus:

Eigenschappen en gevaren van de verschillende ADR gevarenklassen.
Optreden bij calamiteiten met gevaarlijke stoffen (wat te doen bij een ongeval).
Preventieve en veiligheidsmaatregelen passend bij gevaarlijke stoffen.
Samenladingsverboden van ADR goederen en stuwage van ADR colli’s.
Praktijkoefeningen zijn in de cursus verwerkt.
Sector (en)

Transport.
koeriersbedrijven.
Chemische industrie.
Op-en overslagbedrijven.
Expeditiebedrijven.

Duur

De cursus ADR basis heeft een lesduur van 3 dagen, de opleiding ADR start om 08:30 t/m 16:30 uur, aan het einde van de ADR cursus wordt er een ADR examen afgenomen. Het ADR basis examen bestaat uit een schriftelijk deel, 25 ADR basis vragen en het mondeling deel is 30 minuten, het ADR examen kan op verschillende locaties worden afgenomen. Na het behalen van het ADR basis examen wordt het ADR basiscertificaat naar u toe gestuurd.

Geldigheid ADR basis certificaat

Het ADR basiscertificaat heeft een geldigheid van 5 jaar, u moet tussen het 4e en 5e jaar een ADR herhalingscursus volgen, en een ADR herhaling examen.
Een ADR herhaling cursus kunnen wij ook voor u verzorgen.

Nascholing

Deze cursus is geldig voor de verplichte nascholing van beroepschauffeurs. Neem contact op met één van onze opleidingsadviseurs voor de meest actuele informatie. Lees hier meer over de verplichte nascholing.

Waarde nascholing

ADR Compleet: 14 uur
Basis: 14 uur
Basis + Tank: 14 uur
Basis + 1 + 7: 14 uur
Wanneer u meer informatie wenst te ontvangen betreffende deze opleidingen, neem dan contact op met ons kantoor te Amersfoort: Telefoonnummer: 033 450 6270 of bezoek onze website: https://her-opleidingen.nl.

Officieel verkozen tot:   Beste Opleider van Nederland 2018 Kennismaken? Bel dan 033 - 450 62 70
Copyright 2016 HER Opleidingen bv | Informatie nodig? Tel: 033-450 6270 of mail naar: info@her-opleidingen.nl | Partner Code Gezond en Veilig Magazijn Webdesign: Webton.nl
Cursusoverzicht Naar boven